Віра Олександрович

На Тернопільщині декому повернули аж 577 мільйонів гривень

Гривні

Повернули 577 мільйонів гривень і навіть подякували. Саме таку суму податку на додану вартість (ПДВ) віддали бізнесменам на Тернопільщині.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Про бажання відшкодувати ПДВ за 10 місяців 2019 року повідомили 152 суб’єкти господарювання Тернопільщини, - уточнюють у податковій. - Заявлена ними сума бюджетного відшкодування ПДВ склала 558 млн грн. Порівняно з відповідним періодом торік вона зросла на 209 млн грн.

До речі, на початку листопада платникам податків області повернули із держбюджету 577 млн грн ПДВ. Порівняно із торішнім періодом це трохи більш як на 40% (у жовтні 2018 року було 344 млн грн ПДВ – прим.).

- Цьогоріч упродовж 10 місяців, за результатами проведених перевірок, наші працівники упередили 1,8 млн грн ПДВ, неправомірно заявленого до бюджетного відшкодування, - додають у податковій.

На початку листопада 2019-го загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 102 млн грн. Причому 86 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування і 16 млн грн – на судовому та адміністративному розгляді.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео