На Тернопільщині демонтують радянський меморіал та відновлять історичну площу (фото)

У Кременці демонтують радянський меморіал слави, перепоховають останки солдатів та відновлять історичну Ринкову площу. Таке рішення учора на громадських слуханнях, що відбулися у Кременецькій міській раді, прийняла громада.

гром. слух2
гром. слух2

Участь в обговореннях взяли понад 50 мешканців міста, активісти, депутати, а також історики, котрі надали свої фахові коментарі. Окрім того, усі учасники мали можливість висловитися. Впродовж двох годин у сесійній залі можна було почути різні думки, проте більшість кременчан все ж підтримали ініціативу депутата Кременецької міської ради Віктора Герасимовича щодо відновлення площі.

гром. слух
гром. слух

гром. слух1
гром. слух1

Тож незабаром загиблих воїнів належним чином вшанують, перепоховавши останки на Монастирському кладовищі.

– Для реалізації ідеї реконструкції Ринкової площі уже створена орієнтовна схема генерального плану функціонального зонування. У перспективі таке місце може стати чудовою відпочинковою зоною для кременчан та туристів, – зазначають у міській раді.

[gallery order=«DESC» ids=«171079»]

Нагадаємо, Ринкова площа у Кременці століттями була центром громадського, економічного і соціально-культурного життя міста. Через кілька десятиліть після завершення Другої світової війни на місці площі з’явився пам’ятник солдату. Аж у 1985 там спорудили Меморіал Слави.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео