Орест Сарматський

На Тернопільщині дещо цікаве можна буде побачити тільки у червні

15780956_736867146482164_7082441543256115770_n (Copy)

Оприлюднено головні туристичні події червня 

Перший літній місяць на Тернопільщині насичений низкою подій, які, безумовно, зацікавлять не тільки тернополян, але й гостей краю, передусім, туристів.

- Скажу, що кожна із подій, які у червні проходитимуть за ініціативи чи сприяння облдержадміністрації, зокрема, нашого управління, спрямовані на якомога ширшу промоцію Тернопільщини як області із багатющим туристичним потенціалом, краєм, де на туристів чекають не тільки природні, архітектурні, сакральні «родзинки», але й культурно-мистецькі, видовищні події, - каже начальник управління туризму облдержадміністрації Ростислав Яцків. - І, безумовно, головна із подій червня, яка вже зацікавила сотні туристів – військово-історичний фестиваль  «Чортківська офензива». Це буде оригінальне дійство, мета якого - популяризувати одну із переможних сторінок історії України. Йдеться про реконструкцію історичних подій, коли відбулася наступальна військова операція Української Галицької армії під час польсько-української війни 1918–1919 років. Тоді, притиснуті поляками до «трикутника смерті» між Дністром і Збручем корпуси УГА перейшли у контрнаступ під Ягільницею та Чортковим. 25 тисяч українських солдатів і офіцерів примусили відступити по всій лінії фронту більш як 100-тисячну польську армію, добре озброєну і підсилену французами», - розповів начальник управління туризму облдержадміністрації Ростислав Яцків.

За його словами, 7-9 червня у Чорткові, крім реконструкції історичних подій, які відбулися тут 100 років тому, у рамках фестивалю відбудеться форум фотографів, науково-практична конференція, галицький ярмарок.

Червень на Тернопільщині не мине і популярна для багатьох туристів гастрономічна тема. На початку місяця тут відбудеться фестиваль «Хмільний кухоль», на який зголосилися приїхати майстри виготовлення ячмінного напою із кращих броварень  України. Будуть тут і дегустації, і пивні конкурси, і спілкування пивоварів з гостями фестчвиалю.

Із серії «гастрономічних» пройде у Тернополі фестиваль «Сільподія».

7-9 червня в обласному центрі на відвідувачів фестивалю чекатимуть фуд-корти із мексиканською і китайською кухнями, гриль- та тапас-бари із музичним супроводом.

А ось 15-17 червня у  приміському селі Великі Гаї запланували провести вже другий за рахунком міжнародний етнофестиваль бджільництва  «Медове Тернопілля».

У ці ж дні, до 18 червня на лісовій околиці села Стіжок в урочищі «Данилова гора» відбудеться ХIV мистецько-краєзнавчий фестиваль «Братина». У програмі – конкурс виконавців сучасної української пісні та співаної поезії «Гремислава», краєзнавча конференція «Археологічні дослідження літописного міста Данилова».

А ось 22 червня до Тернополя потрібно буде їхати із рибальським знаряддям. Адже тут, на міському озері відбуватиметься фестиваль «Рибальські посиденьки – 2019». Після зважування трофеїв, рибалки обіцяють пригостити гостей фестивалю смачною юшкою.

28-30 червня у Файному місті пройде літній триденний фестиваль, який складатиметься із фестивалю повітряних куль «Файне небо» та імператорського  гастрономічного фестивалю. Три дні триватимуть  різні види польотів: екстрим, оглядовий, змагальний, романтичний та та смакування кращих зразків страв світових кухонь.

Одним словом, червень на Тернопільщині відкриває перед туристами цілу фестивальну палітру на різні вподобання та інтереси. Тож все це варто побачити, відчути, скуштувати, аби знову повернутися на Тернопільщину заради нових, неповторних емоцій.

Фото: управління туризму Тернопільської ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео