Олеся Поліщук

На Тернопільщині люди влаштували протест через пасовисько

b6a6f5b186f2225f (1)

Майже півсотні жителів Деренівки Теребовлянської громади прийшли під сільську раду через пасовисько.

Про це повідомило «Суспільне».

Староста Деренівки Марія Лучка теж каже, що ділянку, на якій випасають корів, вивели за межі населеного пункту та змінили її цільове призначення. Коли і на якій підставі, - з’ясувати не можуть.

- Ми зверталися в Теребовлянський геокадастр, який дав відповідь, що згідно довідки 6 ЗЕМ – це землі з малим трав’яним покровом. Тернопільський Держгеокадастр теж аргументував, що це землі з малим трав’яним покровом. Але, виходячи з останньої нормативно-грошової оцінки, яка була зроблена в 2013 році, це земля була сільськогосподарського призначення, половина була призначена для пасовищ, - каже жінка.

395fb2cdff881f63
395fb2cdff881f63

Головний лісничий області Тарас Криса розповів, землю під пасовищем лісгоспу погодила Теребовлянська громада. Її передали для насадження лісу.

- Вона дала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Це 2019 рік, 13 гектарів за рахунок земель пасовища, - розповів лісничий.

d6784d2a08ac2883
d6784d2a08ac2883

Щоб дізнатися, коли змінили межі села, кореспонденти Суспільного звернулися до заступника начальника Теребовлянського відділу Держгеокадастру Андрія Гарасюка. Він показав карту із проєкту землеустрою меж території Довгенської сільської ради, до якої раніше належала Деренівка.

- Земельна ділянка, яка виділяється під лісництво, знаходиться поза межами населеного пункту. Проєкт розроблений в 1991 році. Після цього новіших проєктів не розроблялося, – повідомив Андрій Гарасюк.

Жителі Деренівки кажуть, якщо пасовище їм не повернуть, вони знову протестуватимуть.

Фото з сайту Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео