Анастасія Кисіль

На Тернопільщині мисливець влучив у бабусю та її онучку

IMG_2504

21 листопада близько опівдня неподалік села Свидова, що на Чортківщині, з мисливської рушниці поранили жінку та дитину. Це був мисливець з Івано-Франківської області.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

За словами начальника Чортківського районного відділу поліції Анатолія Мельника, зараз в Україні триває мисливський сезон. На Чортківщину приїхали мисливці з Івано-Франківської області для полювання на зайців. Один із чоловіків побачив здобич та вистрілив. Проте він не переконався в тому, що поруч немає сторонніх осіб, і дробинки влучили у людей. Потерпілі - жінка, 1960 року народження, та її семирічна онучка. У них легкі тілесні ушкодження - врятував зимовий одяг та відстань. 

- У ході перевірки стало відомо, що дозволи на полювання чоловіки мають, документи на зброю також у них є. Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із ч. 1 ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Триває слідство, - йдеться у повідомленні.

Працівники поліції нагадують про безпеку на полюванні. 

- Стрільба і знаходження із зарядженою зброєю в населених пунктах, а також поблизу них (ближче 200 метрів від жилих приміщень)категорично заборонена. 

- Категорично забороняється виїзд мисливців до місця полювання з несправною і незареєстрованою зброєю. Забороняється стріляти “на шум”, по цілі, яку нечітко видно (під час туману, при сильному снігопаді, в сутінках, проти сонця та ін.).

- При стрільбі кулями мисливець повинен бути дуже обережним, попередньо впевнитись, що поблизу, в напрямку пострілу немає людей і домашніх тварин. Необхідно завжди враховувати, що неподалік можуть знаходитись люди, що збирають гриби, ягоди, випасають худобу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео