Оксана Бучко

На Тернопільщині оголошено карантин через скаженого собаку

157370

Місто Кременець оголошено неблагополучним щодо сказу, в зв'язку із встановленням діагнозу у собаки, яка належить місцевій жительці.

У населеному пункті з кінця жовтня проводяться оздоровчі заходи, таке рішення прийняли на засіданні ДНПК при Кременецькій РДА, повідомляють у прес-службі Держпродспоживслужби області.

Нагадаємо, мешканці Кременця вже давно скаржаться на проблему безпритульних тварин у місті. Тепер ситуація стала ще серйознішою.

Пам’ятайте!

Щоб уберегтися від захворювання на сказ необхідно:

- дотримуватись правил утримання сабак та котів і інших хижих тварин в населених пунктах ;

- обов’язково провести щеплення собак і котів (в державній ветеринарнинарній лікарні щеплення проти сказу безкоштовні,). Звертатись за адресою с. Підлісці, вул. Шевченка 5, в  понеділок -четвер з 800 до 1645 , в п’ятницю 800до 1530 );

- обов’язково повідомляти ветлікаря про кожний випадок підозри на сказ у тварин;

- всім людям, потерпілим від тварин (укуси, подряпини чи ослинення) негайно звертатись до лікаря-рабіолога, а тварину, яка завдала шкоди, доставляти до ветеринарної служби для клінічного огляду та ізоляції протягом 10 днів;

- уникати контактів з бездомними тваринами;

- не торкатися голими руками трупів тварин, тварин, підозрілих у захворюванні, та ослинених ними предметів

По всіх питаннях щодо профілактики сказу звертатись в Управління Держпродспоживслужби в Кременецькому районі  за адресою село   Підлісці, вулиця Шевченка 5, або за номером телефону 3-11-77, 3-12-10.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео