Олеся Поліщук

На Тернопільщині піротехніки знищили майже 30 небезпечних знахідок часів Другої світової війни

zcknnqwzuv1hqctnvowg

Вчора, 21 вересня, на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення, що на Кременеччині виявили небезпечні знахідки часів Другої світової війни.

А саме, в с. Чугалі Кременецької територіальної громади Кременецького району на території недієвої ферми виявлено дванадцять артснарядів АС-45 мм, один артснаряд АС-76 мм та дві мінометні міни ММ-82 мм часів Другої світової війни.

- На виклик направлено групу піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Після детального обстеження місця знахідки вибухонебезпечні предмети вилучено та  о 16:00 знищено в безпечному місці, - повідомляє пресслужба головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

Цього ж дня  фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення вилучили та знешкодили шість артснарядів АС-76 мм та вісім мінометних мін ММ-150 мм. Боєприпаси були виявлені напередодні в с. Зеблази Кременецької територіальної громади.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області застерігає:

- Пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його. Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео