Віра Олександрович

На Тернопільщині Польща перегнала Німеччину і Швейцарію

polsha-ukraina

Найбільше товарів на Тернопільщину торік імпортували з Польщі. Що цікаво, і вивозили різну продукцію також переважно до цієї країни.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж минулого року на теренах Тернопілля зовнішньоекономічні операції (ЗЕД) проводили із торговельними партнерами 83-х країн світу, - кажуть на Тернопільській митниці ДФС в області. - Перші позиції серед держав-партнерів займали: Польща - 49,7% від усього товарообігу, Німеччина - 7,5%, Швейцарія - 5,9%, Білорусь - 4,5% та Італія - 3,6%.

У географічному розрізі найбільше товарів, імпортованих в область, надійшло із Польщі - 44,9% від усього імпорту. Натомість із Німеччини ми отримали 12,5%, зі Швейцарії - 8,7%, з Італії – 5% і з США – 3%.

- Серед продукції, яку найчастіше ввозили, опинилися: електроустаткування (проводи та арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої тощо), механічне обладнання, транспортні засоби, що складають 31, 16,3 і 10,7%, відповідно, від загальної частки імпортованих товарів, - перелічують на митниці.

Що стосується експортованих предметів торгівлі, то 53,6% від усього експорту складають товари, вивезені до Польщі. Здійснювали експорт також до Білорусі - 9,3%, Узбекистану – 3%, трохи менше - до Нідерландів і Німеччини (по 2,5%).

- Найчастіше експортували такі товари: електроустаткування (кабельні модулі електромереж автомобілів, як продукти перероблення на митній території тощо) – 42,6% від загальної частки експортованих товарів, - звітують на митниці. Окрім того, вивозили м'ясо яловичини – 11,7%, продукти перероблення овочів, плодів – 5,5%.

До речі, про діяльність митниці у 2018 році, а також – деякі новації читайте ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео