Віра Олександрович

На Тернопільщині поважний ювілей святкує головний лемко України (фото)

Венгринович

Український громадський діяч, голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Іванович Венгринович відзначає сьогодні, 23 листопада, поважний ювілей.

Про це дуже тепло, хоч і коротко повідомив у соціальній мережі «Фейсбук» його син – Юрій (цитуємо): «Сьогодні - 80 років нашому Татові! Поважний вік надзвичайної людини, доброго Батька, Дідуся, Прадідуся. Величезного патріота України і Лемківщини! Многая Літа тобі наш дорогенький!».

Ватра
Ватра

Нагадаємо, Олександр Венгринович народився у Криниці на Лемківщині. Восени 1945-го внаслідок депортації українців із Польщі разом із батьками, сестрою і братом опинився в Монастириській на Тернопільщині. Саме він був серед ініціаторів створення об’єднання лемків, а також – нині уже Міжнародного фестивалю «Дзвони Лемківщини». Більше про цього чоловіка можна дізнатися ТУТ.

Ватра2
Ватра2

«Терен» приєднується до вітань. Редакція бажає ювіляру: успіхів у справах, здоров'я у родині, серця, сповненого любові, очей, що світяться від щастя, нових відкриттів і найяскравіших емоцій. Нехай життя Вам дарує лише приємні миті!

Фото із відкритих джерел і сторінки Юрія Венгриновича у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео