Віра Олександрович

На Тернопільщині працівник відділу кримінальної поліції може сісти у в’язницю за хабар (фото)

Основне

За вплив на працівників сервісного центру оперуповноважений відділу кримінальної поліції на Тернопільщині отримав 21,5 тис грн хабаря. Тепер він може сісти до в’язниці на 5 років.

Про це у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури повідомили сьогодні, 4 листопада.

62
62

- За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури, викрили старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Тернопільського районного управління ГУ НП в області під час одержання неправомірної вигоди, - кажуть у прокуратурі. – Сума - 21, 5 тис грн начебто була необхідна для того, щоб вплинути на працівників регіонального сервісного центру МВС України.

Підозрюваного звинувачують у порушенні ч. 2 ст. 369-2 КК України – «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди». Такий злочин в Україні карається штрафом від 12 750 грн до 25 500 грн або позбавленням волі на строк від 2-х до 5 років.

63
63

- За версією слідства, поліцейський пообіцяв тернополянину домовитися зі співробітниками регіонального сервісного центру МВС України про успішну здачу іспитів щодо поновлення права керування транспортними засобами різних категорій, - уточнюють у прокуратурі. - Вартість цих послуг працівник відділу кримінальної поліції якраз і оцінив у 21 тис. 500 грн.

При одержанні коштів чоловіка затримали правоохоронці. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у Львові, за оперативного супроводу Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та УСБУ в Тернопільській області.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео