На Тернопільщині правоохоронці та рятувальники борються з негодою (фото)

pidtop7

Як уже зазначалося, три райони Тернопільської області перебувають під загрозою підтоплень. В зону ризику потрапили Монастирищина, Заліщицький реґіон та Бучаччина.

За словами Володимира Дудина, начальника Монастириського відділення поліції, на території села Устя-Зелене знаходиться дві дамби, які стримують річки Горожанку та Дністер. 24 червня, в результаті повені, дамба зі сторони Дністра не витримала потоку води та прорвалася. Як результат - підтоплені поля, пише Досьє 102.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«294317,294322»]

Через підняття рівня води у Дністрі затопило шість житлових будинків, господарських приміщень та 13 гектарів полів у селі Вістря. В селищі Коропець від стихії постраждало 34 будівлі.

Боротися зі стихією допомагають Монастириським поліцейським і правоохоронці Бучаччини та Теребовлянщини. Вони разом з рятувальниками допомагали евакуйовувати старших людей, а також родини тих, хто найбільше постраждав від паводку. Люди, як правило, переселялися до родичів та друзів, хоча на території району виділили приміщення для відселення.

pidtop6
pidtop6

В ніч з 24 на 25 червня вода підтопила частково і село Устечко в Заліщицькому районі, яке межує з Франківщиною. Василь Бурик, начальник Заліщицького відділення поліції каже, рівень води сьогодні сягає 820 сантиметрів. Частково уже затопленні городи, але ще 30 сантиметрів - і кількість підтоплених полів, що знаходяться в низині, може зрости. При погіршенні погоди рятувальники очікують підняття рівня води до одного метра.

pidtop11
pidtop11

Правоохоронці спільно з працівниками ДСНС та органами місцевого самоврядування проводять профілактичну роботу з населенням: інформують про стан підтоплення, охороняють громадський порядок, забезпечують безпеку на дорогах.

pidtop4
pidtop4

На щастя не дійшла вода до помешкань жителів Бучаччини, хоча рівень води там піднявся в річці до двох метрів. Постраждали від повені лише городи.

Оцінюватимуть збитки людей спеціально створені комісії. Вони приступлять до роботи лише після того, як відійде вода і припиняться дощі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео