Олеся Поліщук

На Тернопільщині презентували книгу про відомого священника, закатованого більшовиками (фото)

pr2

У храмі Святого Воскресіння Христового с. Івачів Горішній відбулася презентація книжки про вихідця з цього села блаженного священномученика Зенона Ковалика «Якщо така Божа воля, я радо прийму і смерть».

Автор цієї книги – ієромонах о. Руслан Піх, чину Найсвятішого Ізбавителя, який приїхав із Бельгії. Видання здійснене за підтримки громади УГКЦ м. Антверпен.

- Отець Руслан Піх розповів про життєвий і духовний шлях о. Ковалика. Як місіонер, він провів багато народних місій у Галичині та на Волині. Навіть у часи більшовицької атеїстичної влади сміливо боронив Божу правду, за що отця Зенона жорстоко вбили - розп’яли на тюремній стіні, - розповів настоятель храму о.Орест Глубіш.

У червні 2001 року під час візиту в Україну Папа Іван Павло ІІ проголосив о. Зенона та інших новомучеників УГКЦ блаженними.

- Отець Зенон, відправляючи свою першу Святу Літургію у храмі рідного села, просив односельців пам’ятати про нього у молитві, а він, щоб не залишитися у боргу, згадуватиме їх у Безкровній Жертві. Отець свого слова дотримав і тепер уже молиться за нас усіх, стоячи не лише перед нашим храмовим престолом, а біля високого трону Всемогутнього Царя і Бога – Господа нашого Ісуса Христа, - каже о.Орест Глубіш.

Незабаром з друку вийде книжка місійних проповідей о. Зенона Ковалика.

Фото о.Ореста Глубіша

Вибір читачів за тиждень

Відео