На Тернопільщині продовжують боротися із наслідками негоди

IMG-69f7460fac4755f21bba20f25276ed90-V

На Монастирищині досі продовжують боротися із наслідками негоди, яка вирувала на Тернопільщині та принесла людям чимало лиха. Там відбирають воду із місцевих колодязів на аналіз.

13 липня працівниками Держпродспоживслужби було відібрано воду із 20 колодязів у селі Коропець, що на Тернопільщині. На даний час вона не готова до споживання.

- Щодо результатів досліджень води, яку 9-го липня відібрали з індивідуальних криниць у селах Вістря та Бобрівники, то, згідно з результатами лабораторного дослідження Тернопільської регіональної  державної лабораторії Держпродспоживслужби України з 31 відібраної проби:

*17 – не відповідають вимогам ДСанПін 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною», в тому числі 6 за мікробіологічними (загальні колі форми, e.coli)

*11 – за фізико-хімічними (нітрати, нітрити) та паразитологічними показниками, - йдеться у повідомленні.

Також сільським головою було направлено приписи щодо перевірки інших водних джерел щодо вживання та очищення. Необхідно провести й додаткове очищення та знезараження питної води для її застосування та споживання людьми.

Фото з сайту

Вибір читачів за тиждень

Відео