Оксана Бучко

На Тернопільщині продовжують палити траву: за одну добу – 6 пожеж

88116059_1572951466177701_2961844653168525312_o

Протягом доби 4 березня на Тернопільщині виникло 6 пожеж в екосистемах. Причиною є спалення сухої трави, про заборону чого неодноразово попереджали в управлінні ДСНС.

Так,  протягом дня рятувальники ліквідовували наслідки безвідповідальних дій:

4 березня о 10:45 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 2 га у селі Вигода Борщівського району. Загорання ліквідовано черговим караулом селища Мельниця-Подільська.

О 11:35 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га у селищі Скала-Подільська Борщівського району. Загорання ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди селища Мельниця-Подільська.

О 14:22 виникла пожежа сміття на відкритій території на площі орієнтовно 0,02 га у селі Шульганівка Чортківського району. Загорання ліквідовано черговим караулом 6 державної пожежно-рятувальної частини Управління. Від вогню врятовано 1 будинок.

О 14:28 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,05 га у селі Курники Тернопільського району. Загорання ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди села Шляхтинці.

О 15:28 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,7 га у місті Борщів. Загорання ліквідовано черговим караулом 8 державної пожежно-рятувальної частини Управління.

О 18:20 виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,06 га у місті Чортків. Загорання ліквідовано черговим караулом 6 державної пожежно-рятувальної частини Управління. Від вогню врятовано 2 будівлі.

Нагадуємо, що шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків різностороння й становить велику небезпеку. Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які несуть значну шкоду здоров’ю людини. Вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів, погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності. Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей.

Фото MNSTERNOPIL

Вибір читачів за тиждень

Відео