Олеся Поліщук

На Тернопільщині розформовують одну з райдержадміністрацій

34ba2a1aaf7b54ac

Частину працівників відділу освіти Бережанської райдержадміністрації звільнили через розформування.

Про це повідомляє Суспільне.

Будівлі, які перебували на балансі колишнього району, передають трьом громадам: Бережанській, Нараївській та Саранчуківській. Нині в процесі передачі 102 будівлі, більша частина з них перейшла до Бережанської громади.

Будівлю Бережанської районної ради вже передали на баланс Бережанської міської громади. Зараз архівують документи перед тим, як припинити роботу. На баланс громади передали 13 шкіл і два садочки.

- Для шкіл, можливо, ніяких змін немає. Люди як працювали, так працюють. Прикрим є той факт, що люди, які працювали багато років у відділі освіти – це централізована бухгалтерія, працівники групи, господарської групи, інспектори. Люди залишаються без роботи. 15 людей по відділу освіти вже звільнили. Вони перебувають на обліку Центру зайнятості. Ще залишилося в нас держслужбовці, член ліквідаційної комісії, головний бухгалтер відділу освіти, які також залишаться без роботи, – розповіла начальниця відділу освіти райдержадміністрації Наталія Бабій.

Будинок культури у Бережанах також передали на баланс громади - в закладі працює 13 людей.

- На баланс міста прийняли понад 50 будівель, за які відповідала райдержадміністрація. В нас немає такої угоди, що з району забираємо без переводу, але ми зацікавлені в тому, щоб працівники, які піклувалися тими селами, які приєдналися до нас, то прийшли до нас. Це нам заощадить і час, кошти. Але це зараз будуть створені нові відділи і будуть конкурси проходити. Ми хочемо подивитися і пройти ту оптимізацію. Думаю, до Великодня має точно завершитися цей процес, – повідомив голова Бережанської громади Ростислав Бортник.

8def748c2eafac1a
8def748c2eafac1a

До реформи децентралізації, в усіх 17 райдержадміністраціях працювали 1332 людини.

- Після утворення трьох, в них працюватимуть 442, - повідомила керівниця апарату Тернопільської облдержадміністрації Світлана Безпоповцева.

Фото з сайту Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео