Оксана Бучко

На Тернопільщині розпочали «Де-децентрацізацію»

0000000

Жителі села Свидова, Чортківського району не згідні з рішенням вступити в Товстенецьку громаду. Хоча таке добровільне об’єднання погодили ще 27 липня 2015 року. Таке рішення прийняли, не маючи альтернативи, повідомляє депутат облради Володимир Бобко.

- Громада села Свидова Чортківського району заявляє про те, що їх обманом втягнули в об'єднання громад, - говорить депутат. – Людям запропонували звернутись до суду і у Верховну Раду. Думаю, із подібними ініціативами звертатимуться також представники інших громад області. Тому це питання потрібно вирішувати комплексно.

Свидівська сільська рада на даний час вирішила:

  • Скасувати рішення «Про добров об тер громад» від 27.07.15;
  • Копії направити ВРУ, ЦВК, Тернопільській обласній та Чортківській районній державній адміністраціям, Тернопільській обласній та Чортківській районній радам;
  • Контроль доручити постійній комісії сільської ради з питань соціально-економічного та культурного розвитку.

Опирались під час прийняття рішення на ст. 25, 26 та 27 закону «Про місцеве самоврядування в Україні», на постанову ЦВК від 7 жовтня 20 16 року «Про відсутність правових підстав для призначення ЦВК перших виборів депутатів Товстенської селищної ради ОТГ та Товстенського селищного голови». За скасування рішення про об’єднання проголосувало 78% жителів сіл Антонів та Свидова.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео