Орест Сарматський

На Тернопільщині ще одна міська рада стала ближчою до створення ОТГ

photo_2020-02-27_20-03-29 (2) (Copy)

Представники регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» побували з консультаційним візитом в Збаражі, де зустрілися з керівництвом міської ради. Обговорювалась процедура створення Збаразької ОТГ.

Як повідомив «Терен» експерт Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Сергій Волохатий, у рамках виїзної консультації, фахівці ознайомили керівництво та представників міської ради з порядком добровільного об’єднання територіальних громад у Збаразьку ОТГ.

Експерти разом з присутніми проаналізували процес проведення громадських обговорень під час процедури добровільного об’єднання.

Також радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Михайло Лисиканич розповів присутнім про особливості утворення старостинських округів та вирішення кадрових питань після утворення ОТГ, а Сергій Триюда, радник з муніципальних фінансів та послуг, продемонстрував представникам міської ради розрахунки надходжень до бюджету проєктної Збаразької ОТГ.

photo_2020-02-27_20-03-30 (Copy)
photo_2020-02-27_20-03-30 (Copy)

- Створення громади – відповідальний крок, до якого слід підійти максимально підготовленими. Необхідно здійснити всі економічні розрахунки, оцінити рівень надходжень до бюджету, проаналізувати сильні та слабкі сторони потенційної громади, водночас, не забуваючи про якісну комунікацію з жителями сусідніх сільських рад, – зазначила Наталія Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.

Нагадаємо, що Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото: Сергій Волохатий

Вибір читачів за тиждень

Відео