Віра Олександрович

На Тернопільщині спіймали наркоторговців із амфетаміном, марихуаною і зброєю (фото)

Наркота1

Правоохоронці на Тернопільщині вилучили понад 100 кг наркотичних і психотропних речовин. «Здобич» потягнула аж на 3,5 млн грн.

У такому злочині підозрюють 3-х осіб, повідомили сьогодні, 4 листопада, у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. Під час обшуку у них виявили навіть зброю.

- Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури оголосили підозру групі із 3-х осіб, - кажуть у прокуратурі. - Вони збували марихуану і амфетамін на території нашої області.

Підозру висунули за ч. 2, 3 ст. 307 КК України. Там йдеться про збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини. І караються такі дії в Україні – суворо: позбавленням волі на строк від 9-ти до 12 років із конфіскацією майна.

Наркота2
Наркота2

- За версією слідства, житель обласного центру спільно з двома мешканцями одного з сіл Тернопільського району, впродовж липня 2020-жовтня 2021 року систематично збував марихуану та амфетамін наркозалежним жителям краю, - стверджують у прокуратурі. - Крім того, організатор групи вирощував коноплі за місцем свого проживання та у лісопосадках. Загальний місячний оборот від продажу наркотичних засобів і психотропних речовин складав понад 100 тис. грн.

Правоохоронці затримали групу просто при збуті наркотиків.

Наркота3
Наркота3

- Під час обшуку авто, яке використовували зловмисники, правоохоронці виявили близько 2 кг марихуани і 10 г амфетаміну, а також зброю, - уточнюють у прокуратурі. - А за місцем їх проживання фігурантів вилучили понад 100 кг марихуани, лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну, мобільні телефони, комп’ютери, банківські картки і Daewoo Lanos. Загальна вартість вилучених наркотичних засобів і психотропних речовин на «чорному» ринку становить близько 3,5 млн грн.

До речі, викриття правопорушників здійснювали слідчі ГУНП спільно з працівниками Управління із боротьби з наркозлочинністю та Управління стратегічних розслідувань в області.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури 

Вибір читачів за тиждень

Відео