Орест Сарматський

На Тернопільщині відмовили у реєстрації двом партіям

630_360_1552310499-963 (Copy)

Збаразька міська територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатів у депутати, включених до єдиного та територіальних виборчих списків організацій партій ВО «Батьківщина» та «Громадянська позиція». 

Як повідомляє ОПОРА, представник партії ВО «Батьківщина» повідомив, що таке рішення комісії будуть оскаржувати в суді.

– Голова Збаразької міської ТВК Любов Напованець пояснила ОПОРІ, що в одному з територіальних виборчих списків організації партії ВО «Батьківщина» порушені вимоги до їх формування, а саме ті, що стосуються збереження гендерної квоти. З її слів стало зрозуміло, що у списку із дев’яти кандидатів у першій п’ятірці вона була дотримана, а далі у списку були вказані два чоловіки і тоді дві жінки. «Має бути почерговість», – сказала голова комісії.  

Водночас, Напованець  повідомила ОПОРІ, що комісія прийняла рішення відмовити у реєстрації цій партії.

– Маємо незакритий округ. Ми не можемо частину документів прийняти, а частину не прийняти, – сказала вона.

Поза тим голова Збаразької міської ТВК розповіла, що такі ж порушення щодо формування територіального списку були зафіксовані з боку організації партії «Громадянська позиція». У списку із восьми кандидатів, шосту та сьому позицію займали жінки, а восьму – чоловік.  Крім цього, програма партії не була завірена печаткою. Відповідно Збаразька ТВК прийняла рішення відмовити у реєстрації цій партії також.

26 вересня ОПОРА звернулася до голови обласної організації партій «Громадянська позиція» Романа Солтиса за коментарем щодо відмови у реєстрації кандидатів. Він не знав про таке рішення ТВК. І сказав ОПОРІ, що наступні дії організації партії будуть залежати від того, які причини відмови вказані у постанові комісії.

28 вересня Роман Солтис повідомив ОПОРІ, що організація партії оскаржуватиме рішення ТВК у суді.

У свою чергу голова Збаразької районної партійної організації ВО «Батьківщина» Валерій Домбик розповів ОПОРІ, що вважає причиною у відмові реєстрації кандидатів неналежну роботу Збаразької міської ТВК і вони готують теж готують заяву у суд. Також він додав, що представники організації партії вважають згаданий факт технічною помилкою.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео