Орест Сарматський

На Тернопільщині вшанували жінок, які змогли (фото)

Заставка55

У різні часи, в різні епохи українські жінки яскраво демонстрували, що «слабка стать» — це не про них.

Сьогодення — не виняток. Російсько-українська війна, яка триває ще з 2014 року, яскравий цьому приклад. Певні бюрократичні моменти не дозволяли жінкам спочатку піти в бій, хоч як вони цього і прагнули, але «волонтери», «медики», «кухарки», «діловоди» — це ті посади, на які записувалися жінки, а насправді ж були бойовими одиницями.

Як повідомляється, Лановеччина не з чуток знає про таких героїнь. Відтак, громадська організація «Простір активної та сучасної» протягом майже двох місяців публікували історії неймовірних жінок.

- Соціальний проєкт «Вона змогла», присвячений 30-річчю Незалежності України розповів про Галину Кравчук, Ольгу Рижак, Ларису Півоварчук, Наталю Гамеру, Вікторію Герасимюк, Ольгу Рудюк, Марію Романчук, Ірину Березій. Це жінки, які на своїх плечах пронесли біль і сльози, які зуміли акумулювати свої сили та можливості задля порятунку інших, які свою материнську любов дарували не тільки своїм дітям, а й воїнам АТО, які жертвували часом, коштами, власними інтересами задля інших, - йдеться у повідомленні.

1-1024x768 (Copy)
1-1024x768 (Copy)

Усіх героїнь проєкту «Вона змогла» урочисто привітали, після чого організатори події продемонстрували фільм «Невидимий батальйон» - історію 6-ти жінок-воїнів, які змогли перебороти себе та життєві обставини.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео