На Тернопільщині випробовуватимуть новий спосіб агітації служби за контрактом

IMG_20160705_101502

План з залучення жителів Тернопільщини на службу за контрактом поки що виконали тільки на 52%, тож аби цей показник підняти, в обласному військовому комісаріаті вигадали новий спосіб агітації.

Відтепер у районних і обласній держадміністраціях розмістять пункти з інформацією про військову службу за контрактом.

- Відкрити рекрутингові пункти з тим, щоб ті заходи, які відбуваються, за участю представників громадськості обов’язково супроводжувались заходами по залученню військовослужбовців до підписання контракту на службу у військових частинах, - каже голова обласної держадміністрації Степан Барна.

Тернополяни чомусь соромляться зайти у військомат і запитати про службу за контрактом. Такі  рекрутингові пункти посприяють більшій інформованості населення.

- Ми відчуваємо проблему в тому, що у людей є комплекси, щоб зайти в військовий комісаріат, не мають доступу до військових частин, але всі дуже дружньо ходять в адміністрацію і обласну раду , - пояснює Степан Барна.

У цих пунктах жителям області розповідатимуть про умови служби за контрактом і навіть дадуть можливість потримати у руках зразки зброї.

- Дамо можливість підписати контракт на службу у Збройних Силах України, дамо можливість ознайомитись із умовами служби, - додає очільник області.

Нагадаємо, подібні речі уже практикували в обласному комісаріати. Військовий оркестр спільно із бійцями виходили на Театральний майдан, де кожен охочий міг підійти і ближче познайомитись із військовою службою.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео