Дарія Шевченко

На Тернопільщині височіє 5-та статуя Христа Спасителя (відео)

Учора, 17 липня, освятили чергову фігуру Ісуса Христа в містечку Залізці. Задум встановлення статуї належить компанії «Агропродсервіс» на знак подяки людям за спільну працю протягом 20-ти років. Такі скульптури підприємство дарує громадам міст і сіл, де обробляє землю.

На значиму подію завітали духовенство Залозецького деканату, місцеві жителі та представники компанії «Агропродсервіс».

- Сьогодні ми з вами посвятили 5-ту фігуру в одному з деканатів, в яких ми обробляємо землю. І я сьогодні хочу подякувати і Господу Богу, і хочу подякувати людям, своїм пайовикам, своїм працівникам, які довіряли і довіряють мені 20 років працювати разом з вами, - розповідає засновник компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

Отець-декан Василь наголосив, що статуя буде слугувати оберегом для всієї Залозецької громади. Також він розповів, що традиція встановлювати подібні фігури була ще у давнину. Таким чином наші предки хотіли захистити себе від різних небезпек.

- Кожен, хто проходитиме повз, зможе помолитися, віддати хвалу Богові і віддати себе під захист нашого Господа. З цією вдячністю компанія «Агропродсервіс» з нагоди 20-ліття від дня свого утворення спорудили цей монумент і дякують Господеві за ці роки життя, які вони пройшли від маленького колгоспу до великої компанії. Нехай Господь дає компанії «Агропродсервіс», зокрема, для їхнього керівника – пана Івана Адамовича, своєї щедрої ласки і завжди опікується ними в житті. Щоб навіть через 100 чи 200 років ми могли дивитисьна цю статую і дякувати Господеві за ті ласки, які він дає кожному з нас, - наголошує отець-декан Василь.

Після освячення монументу представники компанії «Агропродсервіс» вручили подячні грамоти отцям і працівникам підприємства, які долучились до спорудження та освячення фігури.

Місцеві жителі розповіли, чому встановлення статуї Христа Спасителя є важливою подією у житті громади.

- Часто, коли задумуєшся над тим, що в нашому житті є Господь – слів бракує. Тому ця подія є надзвичайно вагомою для кожного жителя Залозеччини, для кожного жителя не лише містечка, але й всього Залозецького краю. Ми надзвичайно вдячні Івану Адамовичу за таку можливість в цьому місці ще раз скласти подяку Богу, молитву Богу і віддати йому свою шану, - ділиться пані Наталя.

- Ми дуже раді, що пан Іван поставив нам такого прекрасного Ісуса Христа, якраз в той час, коли в нашій державі війна. Я думаю, що ми будемо молитись і він разом із нами, щоб чим швидше зупинилась війна, щоб не гинули наші діти, наші сини, - розповідає Марія Остапівна.

Особлива подяка від учасників дійства стосувалася небайдужих мешканців, які для всіх придбали солодощі, а засновнику компанії «Агропродсервіс» Івану Чайківському вручили коровай.

Нагадуємо, нещодавно встановили таку ж статую у Зборові. До кінця року на Тернопільщині подібних фігур буде 13.

Відео: Петро Лящинський

Вибір читачів за тиждень

Відео