Орест Сарматський

На Тернопільщині виявлено 17 тисяч необлікованих гектарів

17 тисяч гектарів – саме стільки прихованих земельних ділянок виявлено фіскальними органами під час рейдових перевірок у Тернопільській області.

Таку цифру назвали напередодні під час засідання колегії ОДА, де розглядали питання завершення збирання ранніх зернових культур та стан забезпечення цукрової галузі сировиною, а також готовність заводів до виробництва цукру.

DSC_3943 (Copy)
DSC_3943 (Copy)

В. о. директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Володимир Стахів зазначив, що нині зернові та зернобобові культури обмолотили на площі понад 338 тис. га. Щодо врожаю, то він дещо нижчий від торішнього – зібрали майже на 3 центнери з кожного гектара менше. Йшлося і про підготовку цукрових заводів до нового сезону цукроваріння. В області працюватиме 4 виробничих підроділи ТОВ «Радехівський цукор» – Чортківське, Хоростківське, Збаразьке і Козівське виробництва. Планується виробити понад 270 тис. т цукру, що більше ніж у 6 разів перевищує нормативну потребу споживання цукру населенням і харчовими підприємствами області.

DSC_3939 (Copy)
DSC_3939 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео