Віра Олександрович

На Тернопільщині вже готові захищати навіть Ляшка (фото)

Проект рішення №1571 оприлюднили на сайті Тернопільської обласної ради вчора, 26 листопада.

Пропозицію «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента, Верховної Ради, Генерального прокурора і Міністра внутрішніх справ про припинення політичних переслідувань Лідера Радикальної Партії Олега Ляшка» подав керівник фракції Радикальної партії Богдан Яциковський.

Схоже, політик нарешті помирився із лідером своєї партії. Адже подейкували, що через результат Радикальної партії та її лідера під час виборів у 2019 році між паном Яциковським і Олегом Ляшком «чорна кішка пробігла». Навіть свого куратора - Ігоря Мосійчука місцеві радикали безповоротно втратили. Але тепер, у своєму проекті звернення головний радикал Тернопілля бачить Олега Ляшка аж у ролі «одного із лідерів опозиції».

Снимок2
Снимок2

«Руки геть від Олега Ляшка та лідерів опозиції, які відстоюють українські інтереси!» - саме так завершується текст запропонованого звернення. Вочевидь, депутат мав на увазі справу про бійку екснардепа Олега Ляшка із депутатом від «Слуги Народу» Андрієм Герусом. Це сталося 6 листопада. Уже 19 числа суддя розглянув цей випадок і відпустив головного радикала на поруки, адже його підозрюють у нанесенні легких тілесних ушкоджень. Тепер пан Ляшко зобов'язаний прибувати за кожною вимогою слідчого і суду, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання, а також утримуватися від спілкування з потерпілим чи свідками. Запобіжний захід діятиме до 17 січня 2020 р.

Снимок1
Снимок1

Чи підтримають таку ініціативу свого колеги інші депутати облради, ми пересвідчимося уже завтра, 28 листопада. Саме на цей день скликали 3-тє засідання 12-ї сесії.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео