Віра Олександрович

Очікується скандал: у Тернопіль запросили всіх народних депутатів

Розпорядження «Про проведення 3-го пленарного засідання 12-ї сесії Тернопільської обласної ради підписав голова найвищого представницького органу краю Віктор Овчарук.

Про це на сайті облради повідомили сьогодні, 26 листопада. У документі, зокрема, йдеться: «…провести 28 листопада о 10 годині в приміщенні  конференц-зали Тернопільської обласної ради 3-тє пленарне засідання 12-ї сесії Тернопільської обласної ради шостого скликання».

На розгляд депутатів винесуть низку важливих питань. Наприклад, політики планують розглянути пункт «Про обласну програму підтримки осіб, які брали участь в Антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил, членів сімей осіб, загиблих під час проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, членів сімей Героїв Небесної Сотні, постраждалих учасників Революції Гідності на 2020-2024 рр.».

Серед найважливіших у переліку і такі питання: - «Про внесення змін до Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 р.»; - «Про внесення змін до Плану з реалізації у 2018-2020 рр. Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 р.»; - «Про обласну програму «Ветеран» на 2020-2024 рр.» тощо.

Втім, найбільше ажіотажу, вочевидь, спричинить інший пункт – «Інформація керівника міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового і районного рівнів Тернопільської області». Насправді, цей документ бачило дуже обмежено коло людей. Йдеться про ініціативи щодо адміністративно-територіального устрою краю, що спричинили дискусію навіть на закритій нараді в ОДА з цього приводу.

Напевно, саме тому на це засідання запросили всіх народних депутатів України, обраних від Тернопільської області. Побачимо…

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео