Орест Сарматський

На Тернопільщині вже визначають локації до Всесвітнього дня прибирання

Have-a-Good-Flight-1 (Copy)

Тернопільська область готується долучитися до  проведення 19  вересня найбільшої екологічної акції «World Cleanup Day» та Міжнародного дня чистих берегів.

Про це повідомляє Регіональний офіс водних ресурсів у Тернопільській області.

– Регіональний офіс водних ресурсів у Тернопільській області також долучається до прибирання, яке організовує на берегах річок області. Визначено локації, на яких відбудуться толоки. Долучитися до акції може кожен, й не обов’язково у визначених місцях, – йдеться у повідомленні.

Серед названих місць екологічних толок – Тернопільський  ландшафтний заповідник «Загребелля», місце впадіння річки Серет у Дністер, на околиці Городка Заліщицького району, очищення берегів одного із найбільшого в регіоні Касперівського водосховища.

Учасники акції під час прибирання територій робитимуть фото на берегах водойм до і після прибирання та викладатимуть їх у соцмережах з хештегом #ЯПрибрав_ТвояЧерга2020.

Найактивніші учасники отримають подарунки.

Як повідомлялось, 19 вересня 2020 року о 10 годині ранку Україна разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийде на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

В акції візьмуть участь люди, незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

У рамках акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити глобальну проблему зі сміттям в навколишньому середовищі, разом зменшувати забруднення та не утворювати відходи, які сотні років будуть засмічувати Землю.

Цього року акція відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки.

Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції.

Акція «World Clernup Day» організована в Україні всеукраїнським рухом «Let's do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let's do it» за підтримки міністерства молоді та спорту України та інших партнерів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео