Віра Олександрович

На Тернопільщині є не тільки нелегальні працівники, а й «підпільні» бізнесмени

Нелегал

На Тернопільщині певні бізнесмени використовували незадекларовану працю, а дехто - взагалі займався підприємництвом підпільно, тобто без державної реєстрації.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже півсотні неоформлених працівників виявили у приватного підприємця на Тернопільщині, - кажуть у податковій. - Це вдалося встановити під час одного із контрольно-перевірочних заходів, які проводять фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області спільно з інспекторами управління Держпраці краю.

Нагадаємо, проводять нині такі заходи, зокрема, серед суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівлі товарами і послугами.

- Нещодавно працівники податкової служби спільно з інспекторами Держпраці краю виявили і задокументували 47 неоформлених працівників, - звітують у податковій. - Вони перебували у швейному цеху, розташованому в одному зі спальних районів Тернополя. З’ясувалося, виготовляв верхній одяг громадянин Туреччини. Попри те, що сам він зареєстрований приватним підприємцем, працівники належно оформленими не були.

Що цікаво, до переліку «порушників» потрапили: перекладач, швачки і різноробочі. Усі вони – жителі Тернопільщини. На той момент виготовляли одяг для оптової торгівлі у країнах Європи.

- Підприємець під час проведення заходу державного контролю оформив трудові відносини із 22 особами і подав повідомлення про це до податкового відомства, - стверджують у податковій.

Крім того, у лютому податківці виявили 4-х жителів Тернопільщини, які здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації. Порушники надавали послуги, займалися виробництвом і торгівлею. На них склали протоколи про притягнення до відповідальності.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео