Олеся Поліщук

На Тернопільщині є потреба у медичних сестрах

завантаження

12 травня Всесвітній день медичних сестер. Вони завжди потрібні як у системі державної медицини, так і в приватних клініках, особливо у теперішній час пандемії.

Із початку 2021 року роботодавці звернулись у Тернопільську обласну службу зайнятості за допомогою в укомплектуванні 107 вакансій медсестер у лікувальних закладах, медичних центрах, стоматологічних кабінетах.

– На 11.05.2021 було 5 актуальних вакансій медсестер. Інформацію про місця праці можна отримати у Тернопільському МРЦЗ та Підволочиській райфілії ОЦЗ, – повідомили в відділі організаційно-інформаційної роботи Тернопільського обласного центру зайнятості.

За спрямуванням служби зайнятості професію молодшої медичної сестри з догляду за хворими можна здобути в Заліщицькому вищому професійному училищі, Дніпровському, Донецькому, Івано-Франківському та Рівненському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Термін навчання 3 місяці. Після його завершення слухачі отримують свідоцтво державного зразка. Фінансування витрат на навчання, проживання, медичний огляд та проїзд безробітних здійснюється за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Також, деякі категорії громадян можуть отримати безкоштовний ваучер для підготовки, підвищення кваліфікації за спеціальностями «Медицина», «Медична психологія», «Медсестринство», «Фізична терапія, ерготерапія».

Якщо Вас зацікавили вакансії та можливість професійної підготовки, за більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільської обласної служби зайнятості. Телефон для довідок (0352) 23-49-77.

Редакція «Терену» вітає усіх медичних сестер із професійним святом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео