Віра Олександрович

На Тернопільщині змусять вакцинуватися працівників соціальної сфери і стратегічно важливих підприємств

МОЗ

Обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на Тернопільщині незабаром підлягатимуть не лише медики, вчителі і чиновники, а й працівники підприємств, установ та організацій, що мають стратегічне значення, а також усі, хто надає соціальні послуги.

Про це повідомили на сторінці Департаменту охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації вчора, 13 жовтня. 

Йдеться про проєкт наказу «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням». Він передбачає, що обов’язковій вакцинації проти COVID-19 також підлягатимуть працівники: - підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; - установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей реабілітаційних закладів; - підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. 

З проєктом цього наказу, пояснювальною запискою та порівняльною таблицею можна ознайомитися ТУТ. Вакцини в Україні можна обрати. Щеплення від COVID-19 – безкоштовне!

Вакцини
Вакцини

Нагадаємо, про перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19 «Терен» уже писав. Відповідно, вчителям, вихователям і чиновникам давали місяць на роздуми: вакцинуватися чи ні.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео