Віра Олександрович

На Тернопільщині знайшли 172 новеньких авто преміум-класу

Авто

На Тернопільщині вже зібрали понад 1,4 мільйона транспортного податку. Кошти сплатили власники новеньких AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Dodge, Ferrari, Ford, GMC, Lamborghini, Lexus, Lincoln і Maserati.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Одним із майнових податків, який у повному обсязі зараховується до місцевих бюджетів, є транспортний податок, - нагадують у податковій. - Цьогоріч упродовж січня-травня власники елітних авто на Тернопільщині спрямували до скарбниць територіальних громад 1 млн 413,5 тис. грн. Бюджети додатково отримали 428 тис. грн, адже сплата перевищила очікувану на 43,4%.

При цьому 304,3 тис. грн додаткових надходжень сплатили юридичні особи, а це – «плюс» 56,8% до очікуваного. Загалом вони перерахували цьогоріч до місцевих бюджетів 839,8 тис. грн транспортного податку.

- Фізособи упродовж п’яти місяців 2020 року сплатили 573,8 тис. грн цього майнового платежу, - уточнюють податківці. - Порівняно із прогнозованими показниками надходження зросли на 123,8 тис. грн, або «плюс» 27,5%.

Нагадаємо, об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з дати випуску яких минуло не більш як 5 років і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового року. Тобто у 2020 році - 1 млн 771 тис. 125 грн. Що цікаво, цьогоріч до переліку потрапили такі марки автомобілів: AstonMartin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Ferrari, Ford, GMC, Lamborghini, LandRover, Lexus, Lincoln, Maserati, Mclaren, Mercedes-Benz, Polestar, Porsche, RezvaniBeast, Rolls-Royce, Tesla, Toyota. Загалом оподаткуванню підлягають 172 машини преміум-класу. І це при тому, що в нашій області рівень офіційних зарплат завжди є одним із найнижчих в Україні.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео