На Тернопільщині зростають випадки захворювань на небезпечну хворобу, яку переносять гризуни

foto-iz-otkrytyh-istochnikov_rect_376189f3e0008c4e4554ac63c688f790

На Тернопільщині від початку 2019 року медики зафіксували 15 випадків лептоспірозу, з яких два – летальні. Спеціалісти застерігають від небезпечної хвороби, адже рівень захворюваності є досить високим.

З початку року до фахівців Тернопільського обласного лабораторного центру звернулось 36 жителів області з покусами гризунів (сірими пацюками, мишами, хом’яками). У цей час зареєстровано 15 випадків лептоспірозу, два з яких – летальні. Усі постраждалі заразились під час ведення домашнього господарства та догляду за сільськогосподарськими тваринами, купання у відкритих водоймах та риболовлі.

– Основним методом боротьби з мишовидними гризунами є систематичне проведення дератизації хімічним чи механічним способом. Враховуючи біологічні властивості гризунів, ці роботи потрібно здійснювати у певні періоди року. Зараз триває облаштування гризунами своїх нір та масове заселення побутових й жилих приміщень, тому проведення дератизаційних заходів є доцільним впродовж жовтня – першої половини листопада, додають у Тернопільському обласному лабораторному центрі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео