Оксана Бучко

На Тернопільщину вперше завітали у велотурі Need For Travel (фото)

212861283_205421388253130_3208027610623587431_n

Велосипедисти свій всеукраїнський тур Need For Travel здійснили через містечко на Тернопільщині  - Заліщики. Вони подолали 55 км – від Чернівців. Оглядову точку на це місто у селі Хрещатик учасники називають одним з найкрасивіших видів не тільки в Україні, але й в світі.

- Нарешті ми розпочали нашу велоподорож, вирушивши із Чернівців, - пише Need For Travel. - Коли закінчилась чернівецька бруківка, дорога переважно була то гарна, то нормальна. Але в село Хрещатик (там де оглядова точка на Заліщики) треба було тягнути велосипеди вгору по щебінці. Дуже дивно - бо тут таке туристичне місце.  І за нашою думкою, один з найкрасивіших видів не тільки в Україні, але й в світі. Просто Космос. До цього ми їхали по Чернівецькій області, а перетнули ріку Дністер - і опинилися в Тернопільській області. Кажуть, ще в минулому столітті тут був кордон між Польщею та Румунією, тому місцеві кажуть, що й досі дивляться один на одного трохи як на іноземців. А в Заліщиках нас дуже гостинно зустріла ексмеркиня (в 2015-2020 рр). Розказала нам про дерева, заради яких вже варто відвідати Заліщики, та про перетворення парків під час правління Алли Василівни. Було дійсно дуже цікаво! Величезна подяка всій родині! Далі проведемо презентацію для місцевої громади та вирушимо в бік Чорткова.  До речі, ми вирішили доїхати до Тернополя.

Також жителі Заліщиків зауважують, що чекають наступного приїзду та сподіваються до того часу здивувати змінами Сонячного пляжу, пишуть у групі «Громадський рух по відновленню пляжу «Сонячний» у Заліщиках».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео