Ростислав Фук

«На власні очі бачив події в Ірпені, Бучі, Гостомелі»: на Тернопільщині поховали Героя (фото)

Назар Махневич дуже хотів служити у війську, куди його не брали через зайву вагу. Заради цього він схуд на 22 кілограми

Сьогодні, 29 вересня, у Чорткові поховали загиблого на російсько-українській війні Героя Назара Махневича. Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

 29-річний Герой загинув ще 5 травня у селі Цупівка Дергачівського району Харківської області. Лише звільнивши окуповані території, тіло Героя змогли забрати до рідного Чорткова.

Як розповідає мама Світлана, Назар був надзвичайно патріотичним хлопцем. Дуже хотів служити у війську, втім мав зайву вагу та з першої спроби до армії його не взяли. Хлопець поставив собі ціль схуд з 94 до 72 кг. Друга спроба виявилась вдалою. З 2017 року — декілька ротацій в АТО. А 13 лютого цього року подзвонив матері та сказав, що їде знову у свою військову частину, бо скоро буде війна... Матір не вірила до останнього, – йдеться в повідомленні.

Спершу Назар звільняв Київську область. Він на власні очі бачив усі події в Бучі, Гостомелі, Ірпені. Ще тоді, згадує мама Світлана, вона зателефонувала йому та сказала, що він її Герой. А він скромно відповів: «Мамо, я не герой. Я простий піхотинець».

За день до смерті Назара нагородили відзнакою «Хрест сухопутних військ України». І це лише одна з багатьох відзнак Героя. Загинув Назар, захоплюючи разом із побратимами ворожий блокпост на Харківщині. Окупанти влучно поцілили гранатою, – пишуть на сторінці Чортківської міської ради.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам загиблих Назара Махневича з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Героям.

Нагадаємо, 28 вересня на Тернопільщині попрощалися з трьома Героями.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео