Орест Сарматський

На Закарпатті виготовили найбільший млинець (Агроновини)

0101 (Copy)

Рекордний у країні млинець приготували у вівторок, 23 лютого, в Ужгороді, його зафіксували як найбільший у Книзі рекордів України.

Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

Гігантський млинчик, який протягом двох днів готували шестеро людей, має розміри 7,17м на 3,09 м.

За інформацією власниці закладу, де спекли млинець, Віолети Бурлаки, на найбільший в країні млинець пішло 150 л молока, 150 яєць, 6 кг масла, 9 літрів олії, 7 кг цукру, 2 кг солі та 75 кг муки. На начинку використали 45 кг кисломолочного сиру, 2,5 кг какао і 2,5 кг цукрової пудри.

– Рекордний млинець ми склали із 1000 малих млинців, вони зліплюються спеціальним харчовим скріплювачем. Наповнили його сиром, а зверху посипали цукровою пудрою та какао, – розповіла вона.

Ідея, як зазначила Бурлака, прийшла торік, акцію вирішили влаштувати для співробітників закладу, які нудяться без роботи в карантин – для того, аби їх підбадьорити.

Млинець після фіксації рекорду роздадуть безкоштовно учасникам акції та ужгородським сім’ям, які потребують підтримки.

0102 (Copy)
0102 (Copy)

Озвучено європейського лідера з виробництва суниці садової

У 2020 році турецькі фермери виростили 35,8 млн тонн суниці садової, і завдяки цьому показнику країна стала лідером у Європі, повідомили в Союзі експортерів Туреччини.

Про це пише agronews.ua.

Найбільше турецької ягоди закупили Ізраїль (на суму 111,057 млн дол.), Іспанія (70,652 млн дол.) та Ірак (53,446 млн дол.). А найбільшим попитом садова суниця з Туреччини користується в країнах Європейського Союзу, куди в січні 2021 року доставили  суниці на суму 309,568 млн дол. Хоча в річному показнику спостерігався спад на 20,5%, експорт суниці садової в країни Європи, як і раніше, формує більшу частину зарубіжних поставок цієї ягоди з Туреччини.

Лідером у виробництві суниці садової в світі є Китай, на частку якого припадає 56,5% світового виробництва ягоди. Туреччина минулого року обігнала Німеччину та піднялася з 8-го на 7 місце в списку лідерів виробництва суниці в світі.

Нагадаємо, що Україна зменшила експорт плодово-ягідної продукції у 2020 році.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео