На Театральному майдані Тернополя «повишивали»

21 травня в рамках святкування Дня вишиванки студенти Тернопільського державного медичного університету імені I.Я. Горбачевського влаштували біля входу в один з корпусів університету (на Театральному майдані) флешмоб «Вишиванка ТДМУ».

Десятки студентів у вишитому вбрані утворили червоно-чорно-білий орнамент, піднявши над головами кольорові аркуші.


Спостерігали за дійством і пересічні тернополяни, і студенти-медики. «Недаремно кажуть, що вишиванка – наш генетичний код. У кожному орнаменті закодоване певне послання, яке прийшло до нас з давніх-давен. Вишиванка – це гарно і стильно. Ми українці і повинні пишатися своїм національним вбранням. Безумовно, Тернополю потрібно якомога більше такого типу заходів», – вважає учасник флешмобу, студент медичного університету Роман Гук. 
День вишиванки – відносно молоде свято. Засноване в 2007 році, але за останніх декілька років набрало загальнонаціонального масштабу, одягаючи кожного року все більше і більше українців у вишиванки. Кожен тематичний захід, присвячений цьому дню, покликаний виступати за збереження українських цінностей і популяризувати національну спадщину, аби нагадати кожному з нас, що ми – українці. 
Соломія БОЙКО.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео