Віра Олександрович

Маємо чим пишатися: найбільш просунуті бізнесмени працюють у Тернополі

РРО_каса

Бізнесмени з Тернополя вже оцінили переваги програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Адже ці люди цінують свій час і комфорт.

У цьому переконалися фахівці Відділу пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із 1 серпня набули чинність норми законодавства щодо запровадження програмних РРО як альтернативи класичним, - нагадують у податковій. - Відтак для суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», податкова служба надала для застосування програмні рішення. Вони є безкоштовними, тому охочі оцінити переваги програмних РРО можуть самостійно їх встановити на свої ґаджети.

Виявляється, на Тернопільщині програмні рішення для проведення готівкових розрахунків використовують як приватні підприємці, так і юридичні особи. Вони вже зареєстрували 30 програмних РРО.

- Причому підприємці активніше використовують таку новацію, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. - Адже застосовують у своїй діяльності 27 ПРРО. Юридичні особи краю зареєстрували лише 3 одиниці альтернативної касової техніки.

Посадовець також запевнив, що більшість програмних рішень використовують приватні підприємці з Тернополя. Тож із загальної кількості зареєстрованих 17 ПРРО працюють саме в обласному центрі.

- Кількість суб’єктів підприємництва, які бажають використовувати програмну касову техніку зростає, – зазначає очільник податкової служби Тернопілля. - Адже це - вдале рішення для особистостей, які цінують свій час і комфорт. До того ж, зареєструвати програмні РРО можна онлайн, а це - дуже зручно, особливо в період пандемії.

Нагадаємо, із 1 квітня 2021 року усі приватні підприємці-платники єдиного податку ІІ-IV груп будуть зобов’язані застосувати РРО та/або ПРРО.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео