Віра Олександрович

Той випадок, коли найбільше грошей сплатили у Тернополі

Гроші

Державна скарбниця за рік отримала від бізнесу Тернопільщини майже 2,3 млрд грн податку на додану вартість (ПДВ). Порівняно із 2020-м приріст склав 16%.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 2021-го суб’єкти підприємництва з Тернопільщини сплатили до державного бюджету майже 2,3 млрд грн ПДВ, - уточнює начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Бізнес сплатив на 8,8 млн грн більше, ніж очікували. Порівняно із 2020 роком приріст платежу склав 16%, а це – «плюс» 313,1 млн грн.

На початку 2022 року на території краю перебували 3 343 платники ПДВ, серед яких: 2 804 юридичних особи і 539 приватних підприємців. 

- Найбільше платників ПДВ зареєстрували у Тернополі – 1 588 осіб, - зауважує Михайло Яцина. - Трохи менше таких платників - на Теребовлянщині, тобто 166 суб’єктів господарювання. 

За словами Михайла Яцини, посприяли високим результатам щодо сплати податку: підвищення якості аналізу надходжень ПДВ, ефективності адміністрування цього платежу і впровадження нової системи моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризиків.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео