Віра Олександрович

Навіщо поліцейським «кущі», розповів Олександр Богомол (відео)

7 (Copy)

Про специфіку роботи упродовж новорічно-різдвяних свят, результати реформи і люстрації, а також плани поліції на 2017 рік розповів журналістам начальник Головного управління Національної поліції (ГУ НП) у Тернопільській області Олександр Богомол.

Почав він із того, що свята є святами лише для звичайних громадян, а для правоохоронців це – додаткові чергування і посилений режим роботи. Із цим підлеглі пана Богомола, на його думку впоралися.

Спокій і порядок в області забезпечували 650 працівників поліції, причому 320 - чергували у місцях масових гулянь, а за безпекою на дорогах області і в Тернополі стежили 60 поліцейських, - каже він. – Були крадіжки і дрібне хуліганство, але серйозних злочинів вдалося уникнути.

[embed]https://youtu.be/5DVY5P5pjxw[/embed]

Минулий рік, на його думку, запам’ятається усім, як перший повний рік існування поліції. Чимало реформ і трансформацій відбулися у галузі. Причому більшість новацій, навіть результати атестації, головний поліцейський краю вважає позитивними.

[embed]https://youtu.be/LNLR5DT0GJU[/embed]

Нагадаємо, реорганізація міліції в поліцію відбувалася поетапно. Спершу зник підрозділ ДАІ. Натомість з’явилася патрульна поліція. Паралельно розпочалася переатестація працівників Головного управління. Відтак, понад 70 колишніх правоохоронців не потрапили у лави нової поліції. Для координації роботи підрозділів в області створили кілька «кущів».

[embed]https://youtu.be/Q91xoTB_L-k[/embed]

Після цього почали впроваджувати пілотні проекти, зокрема, відкрили 13 поліцейських станцій. Ще дві у 2017-му відкриють у Скалі-Подільській і Хоросткові. Окремі станції у лютому запрацюють у Тернополі –  на «Дружбі» і на «Сонячному».

Затвердили постійний штат Національної поліції Тернопільської області. До реформи було 3324 штатних одиниці. Після проведення реформування залишилося 2217, - уточнює він. - Наразі є 519 вакансій. Скоро 35 випускників спеціалізованих вишів прийдуть на допомогу тернопільській поліції. Шукаємо й інших фахівців (про це «Терен» писав ТУТприм.).

[embed]https://youtu.be/P5hK_lua1I8[/embed]

Упродовж 2016-го поліція отримала на чверть більше звернень від громадян, ніж у попередньому році. Однак, в підсумку на Тернопільщині все одно виявився найнижчий рівень злочинності в Україні.

Це - 64,5 злочинів на 10 000 населення, по Україні середній показник - 127 злочинів на 10 000 населення, - уточнює пан Богомол. – Розкрили ми торік усі вбивства. За мною залишається лише замовник Ващенка. Працюємо і в цьому напрямку.

Зменшилася в області і кількість ДТП: майже на дві сотні, порівняно із 2015-м роком. Відповідно, менше було аварій із потерпілими і з летальними наслідками.

[embed]https://youtu.be/r06AvlHaopo[/embed]

Усього поліцейські викрили 46 фактів привласнення майна, 121 кримінальне правопорушення у сфері службової діяльності, 60- у сфері господарської діяльності, 107 правопорушень, пов’язаних із бюджетними коштами. Зафіксовані також 12 фактів вимагання і отримання неправомірної вигоди, підсумував Олександр Богомол. Важким напрямком роботи він вважає боротьбу із так званими валютниками.

[embed]https://youtu.be/STdCHbxt3oY[/embed]

Про те, що також відбувалося під час прес-конференції 16 січня, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

6 (Copy)
6 (Copy)

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео