Орест Сарматський

Названо очікуваний врожай яблук у 2019 році (Агроновини)

1001 (Copy)

Цього року очікується близько 800 тис. т урожаю промислового яблука. 

Про це розповів голова громадської спілки «Асоціація садівників, виноградарів та виноробів України» Володимир Печко, передає УНН.

– Урожай сортового яблука, який піде на полиці, у цьому році може коригуватися близько від 800 тис. т. Торік було близько 700 тис. тонн, – сказав Володимир Печко.

За його словами, погодні умови спостерігалися сприятливі, не було жодних катаклізмів, які могли негативно вплинути на врожайність яблук.

Не було глобальних заморозків у період цвітіння, не було градів, в деяких регіонах пройшли, але незначні, зазначив експерт.

1002 (Copy)
1002 (Copy)

В Україні здешевлять кредити малим фермерам на купівлю землі

У Міністерстві фінансів працюють над механізмом запровадження більш дешевих кредитів на купівлю землі для малих та середніх фермерів. Цей механізм мають запустити після запуску ринку землі в Україні. Про це повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова за підсумками дискусії з директоркою Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, повідомляє пресслужба відомства.

– Наразі та кредитна ставка, яку можуть запропонувати комерційні банки з огляду на економічну ситуацію та ставку рефінансування, встановлену Національним банком, є занадто великою. Тож наше завдання знайти спосіб зменшити вартість ресурсів, – повідомила Маркарова.

Вона додала, що в уряді розглядають різні можливості здешевити кредити для малих фермерів. Одним з таких механізмів може стати переорієнтування всіх державних програм в аграрній сфері на програми з відшкодування та надання гарантій за купівлі землі.

Мінфін активно працює над запровадження зрозумілих додаткових фінансових інструментів таких як гарантії повернення кредитів та інші для підтримки фінансових можливостей дрібних фермерів і середніх підприємств, додали у прес-службі Мінфіну.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео