Ростислав Фук

Назвався працівником банку: у жительки Тернопільщини шахрай викрав чималу суму

Невідомий зателефонував жінці та повідомив, що її банківська картка заблокована

Шахрай

До збаразьких поліцейських звернулася місцева жителька із заявою про шахрайство, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Жінка розповіла правоохоронцям, що напередодні їй на мобільний зателефонував чоловік, назвався співробітником служби безпеки банку та повідомив, що її картка заблокована. Запропонував допомогу, але для цього потрібно було перекинути кошти на інший рахунок. Виконавши всі умови незнайомця, жінка так і не дочекалася повернення своїх заощаджень, як було обіцяно.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Жителів області правоохоронці закликають не довіряти особам, котрі в телефонному режимі пропонують свої послуги, які стосуються вашої банківської картки. Перш ніж повірити незнайомцеві, що ваша картка заблокована, чи є загроза втратити кошти – наберіть номер гарячої лінії фінуставнови, в якій ви обслуговуєтеся, а найкраще – завітайте до найближчого відділення банку, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео