«Не уявляю свого вечора без читання»: тернополянки розповіли про своє захоплення книгами 

Книги допомагають зняти стрес, розвиватися духовно та інтелектуально, знайти баланс між роботою та особистим, кажуть читачки 

Незважаючи на епоху цифрових технологій та швидкоплинної інформації, читання паперових книг залишається в моді. Читачі різного віку – від дітей до літніх людей стежать за книжковими трендами, шукають видання улюблених авторів у книгарнях, відвідують бібліотеки. Про моду на читання спілкуємось з тернопільськими читачками.  

20-річна студентка Вероніка розповідає, що завжди любила читати, але через навчання та соціальні мережі не завжди знаходила на це час. 

Під час карантину я повернулася до книг і тепер не уявляю свій вечір без читання. Це найкращий спосіб розслабитися та відновити сили після напруженого дня, – каже дівчина. 

Читачка Катерина Ковалик додає, книги – це хороший спосіб зняти стрес, знайти баланс між роботою та особистим життям, розвивати свої інтелектуальні та духовні потреби. 

Це не просто тренд, це повернення до основ, які роблять нас людянішими і мудрішими, – зазначає вона. 

Зараз є таке різноманіття жанрів і авторів, що читачам є з чого вибрати те, що підходить саме їм, розповідає продавчиня-консультантка місцевої книгарні Анна Сочинська.

Читання книги – це тихий і зосереджений час, коли можна поринути у світ фантазії або знань, відволіктися від щоденних турбот та стресів, – каже вона. 

До слова,  91% (!) опитаних українців продовжують читати паперові книги. Такі результати торішнього дослідження українського книжкового ринку від видавництва #Книголав. Таким чином, «класичний формат» залишається у тренді.

Читайте також: Що почитати влітку: підбірка книг 

Авторка Лілія Пасальська

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео