Тамара Коблик

Не всі тернопільські підприємці зможуть отримати відшкодування за генератори: з'явились нові умови

З 1 квітня подати документи на відшкодування вартості генераторів зможуть підприємці, які забезпечують рівень оплати праці в розмірі не менше, ніж дві мінімальні заробітні плати (тобто 13400 грн)

На засіданні виконавчого комітету внесено зміни у рішення «Про фінансову підтримку малого та середнього підприємництва», яким передбачається відшкодування частини вартості генераторів.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Зокрема, з 1 квітня подати документи на відшкодування вартості генераторів зможуть суб’єкти господарювання, які забезпечують рівень оплати праці в розмірі не менше, ніж дві мінімальні заробітні плати (тобто 13400 грн). А до початку квітня подати документи на відшкодування можуть підприємці, які забезпечують рівень оплати праці в  розмірі не менше середньомісячної заробітної плати по місту (13250 грн)

Нагадаємо, що Тернопільська міська рада прийняла рішення про часткове відшкодування вартості придбання генераторів  суб’єктам малого та середнього підприємництва у розмірі 50% вартості генератора, але не більше 30 тис. грн. Обладнання має бути закуплене після 24 лютого 2022 року та номінальною потужністю від 3 кВт включно.

Для отримання відшкодування суб’єктам малого та середнього підприємництва необхідно подати пакет документів у ЦНАП, а саме:

  1. Заява.
  2. Копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання обладнання та здійснення оплати за наданий товар).
  3. Копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування).
  4. Копія витягу/виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (формує посадова особа управління).
  5. Фотофіксація обладнання.

Зверніть увагу, підставами для відмови у наданні відшкодування чи зупинення розгляду документів можуть бути:

  1. Неповний пакет документів.
  2. Невідповідність вимогам:
  • не є юридичними особами та фізичними особами – підприємцями, які зареєстровані, здійснюють діяльність на території Тернопільської міської територіальної громади та не сплачують податки до бюджету громади;
  • не є представниками малого та середнього підприємництва, згідно з положеннями Господарського кодексу України;
  • не забезпечують робочими місцями щонайменше 3 осіб;
  • перебувають у стані ліквідації, реорганізації, банкрутства;
  • у яких є заборгованість щодо сплати податків і зборів перед бюджетами всіх рівнів, заборгованість із сплати єдиного внеску та/або страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування;
  • не забезпечують рівень оплати праці в розмірі не ніж дві мінімальні заробітні плати, встановленому на законодавчому рівні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео