Дарія Шевченко

Не всі тернопільські заробітчани дотримуються правил безпеки під час карантину

unnamed

На Тернопільщині діє карантин, переважно усі жителі краю дотримуються обмежень, дистанції один між одним та намагаються без зайвої потреби не виходити з дому. Велика увага звертається і на заробітчан, які повертаються з-за кордону. Від них вимагається сувора самоізоляція, щоб не наректи на небезпеку оточуючих.

На жаль, не усі розуміють серйозність ситуації. Зокрема, жителька Шумську в одному з місцевих магазинів почула телефонну розмову дівчини, з якої зрозуміла, що остання перебувала на заробітках в іноземній країні. Обурення викликало те, що вона була без належних засобів захисту.

- Я стала небажаним свідком телефонної розмови молодої дівчини, яка вибирала хлібобулочні вироби. Мало того, що вона брала їх голими руками, без рукавиць, так вона ще була без стерильної пов'язки. З розмови я зрозуміла, що вона була у Польщі й два дні тому повернулась на Україну. Всього лише два дні. Про який карантин або самоізоляцію тут може йти мова. Що буде з нами завтра, якщо такі легковажні особи будуть свідомо розгулювати містом, магазином, поміж дітей під час карантину, - написала Оля Русанова.

Жінка звернулась до заробітчан з проханням бути свідомими і по приїзді додому не жити у звичний спосіб, а тимчасово ізолювати себе від зовнішнього світу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео