Ростислав Фук

Орденом «За мужність» нагородили захисника з Тернопільщини

Володимир Прокопчук неодноразово отримував поранення і знову повертався на передову

Молодший сержант Володимир Прокопчук із селища Скала-Подільська з перших днів повномасштабної війни разом зі своїми земляками пішов добровольцем до найближчого територіального центру комплектування, що у Борщеві. Історію воїна розповіли на сторінці Тернопільського обласного ТЦК СП в межах рубрики «Медаль знайшла свого Героя».

За розподілом Володимира направили на курси саперів, а надалі на службі опинився у 54 окремій механізованій бригаді імені гетьмана Івана Мазепи. Служба проходила переважно на території Донеччини, це була постійна робота з мінування та розмінуванню території. Працювали разом з підрозділами Десантно-Штурмових військ, ГУР «Кракен», ССО, майже постійно перебуваючи у сірій зоні.

Одного разу командування поставило завдання - знищити ворожий танк, який постійно обстрілював позиції наших бійців з укриття. В притул підійшовши, вони підклали вибухові пристрої, заледве встигли відповзти, як танк з повним екіпажем розірвало.

Володимир Прокопчук неодноразово отримував поранення та знову і знову повертався на передову до своїх побратимів. За неодноразово проявлену мужність, успішне виконання бойових завдань захисник нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, згідно з указом Президента України від 29 вересня 2023 року.

Фото Тернопільського обласного ТЦК СП

Вибір читачів за тиждень

Відео