Віра Олександрович

Нерви не відновлюються: у самому центрі Тернополя постійно виникає довжелезний затор (фото, відео)

Довжелезний затор утворився на вулицях Качали, Франка, Родини Барвінських і бульварі Тараса Шевченка сьогодні, 22 жовтня. Водії потрапили у так зване «горлечко пляшки» близько 12:30 і не могли роз’їхатися у своїх справах доволі довго.

Двигуни весь час «газували». Сигнали клаксонів було чутно у всій окрузі, адже ніхто із водіїв не хотів поступатися іншим. Дехто не міг рушити навіть на 5 см, адже його підпирали зусібіч.

Затор3
Затор3

І таку картину у цій місцині тепер можна спостерігати щодня, адже дорога там – доволі вузька, а трафік – солідний. До того ж, водії паркуються і з одного, і з іншого боку, бо хочуть потрапити у кілька міських управлінь, відділення банків, місцеву прокуратуру, а також – популярний заклад громадського харчування. Іноді хтось із водіїв навіть бере на себе роль регулювальника, аби врятувати ситуацію, і допомагає іншим роз’їхатися.

Затор1
Затор1

Звісно ж, до цього потоку додається транспорт тернополян, яким потрібно потрапити у перукарню чи аптеку. Ну, і будівельники – на додачу – відгородили добрячий штат шляху через те, що роблять мансарду у триповерховому будинку на вул. Опільського. Ось вам і цейтнот, що призводить до втрати нервів багатьма водіями.

Затор2
Затор2

Втім, таких негараздів могло б не бути, впевнений заступник міського голови Леонід Бицюра. Він саме сьогодні брав участь в експертному обговоренні на тему «Діалог задля безпеки». Ця дискусія відбувалася у Тернопільському прес-клубі, розташованому на вул. Качали, 3. Принагідно пан Бицюра проілюстрував свою думку щодо пріоритетів у справах, що йдуть на користь усієї громади, описавши якраз проблемну ділянку по сусідству.

Нагадаємо, екопарковку дійсно хотіли облаштувати на початку бульв. Т. Шевченка. Планувалося зрізати частину дерев. Саме це спричинило протести мешканців сусідніх будинків. Цей випадок докладно описували представники місцевих ЗМІ. Тож врешті підрядник був змушений змінити проект і встановив бруківку на тротуарі так, як вимагали пікетувальники.

Екопарковка
Екопарковка

– Вони не дали розширити вулицю, бо стверджували, що там буде їздити надто багато машин. І що маємо тепер? – запитує Леонід Бицюра. – Утворилося «горлечко пляшки», якщо ви розумієтеся на транспортній логістиці. Загазованість у тому місці підвищилася в рази. Ви лягли під бульдозери і не дали можливості зробити для них же краще. Тому у питаннях співпраці із громадськістю, як на мене, домінувати повинна професійна думка.

Бульвар
Бульвар

До речі, чи переглядатимуть питання щодо розширення бульвару – поки що невідомо. Однак незабаром під мерію можуть прийти водії, які постійно потрапляють у те «горлечко пляшки», а до них із радістю приєднаються екологи і експерти із транспортної логістики. Тоді уже щось робити таки доведеться…

Фото, відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео