Тамара Коблик

Німеччина цього року передасть Україні нові системи ППО – посол

Бундесвер і надалі навчатиме українських солдатів, а Берлін активно виступатиме за те, щоб Європа надавала Україні військову допомогу

Німеччина у 2024 році поставить Україні нові системи протиповітряної оборони, артилерію та артилерійські боєприпаси, важку та інженерну техніку. Про це пише Укрінформ.

Про це заявив посол ФРН в Україні Мартін Єгер у спільному відео з послом України в Німеччині Олексієм Макеєвим з нагоди 32-ї річниці дипломатичних відносин між країнами.

У 2024 році будуть поставлені подальші системи ППО з Німеччини. Окрім того, Німеччина й надалі поставлятиме важку техніку, артилерію, артилерійські боєприпаси, інженерну техніку та закриватиме багато інших потреб ЗСУ, - сказав Єгер.

Український дипломат своєю чергою відзначив, що німецькі оборонні підприємства вже будують свої заводи в Україні.

Найперша мета – ремонтувати техніку ближче до лінії фронту, а не за кордоном, - акцентував Макеєв.

Він також зазначив, що Бундесвер і надалі навчатиме українських солдатів, а Берлін активно виступатиме за те, щоб Європа надавала Україні військову допомогу.

Обидва дипломати підкреслили, що німецько-українські відносини перебувають на найвищому рівні.

Вони також оприлюднили спільні плани щодо підготовки до третьої конференції з відновлення України, яка відбудеться в Берліні 11-12 червня, співпрацю на шляху до членства України в Євросоюзі та у сфері культури.

Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц після телефонної розмови з президентом США Джо Байденом у вівторок поінформував, що Німеччина надасть Україні у 2024 році військової допомоги на понад сім мільярдів євро.

Читайте також: Велика Британія надає Україні рекордний пакет оборонної допомоги

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео