Тамара Коблик

Вулиці Грецьких Філософів та Гі де Мопассана: маленьке село на Тернопільщині має незвичні топоніми

Усі 4 вулиці села на Чортківщині мають екстравагантні назви

Село Шипівці в Товстенській громаді на Тернопільщині, в якому живе від 300 до 400 людей, може пишатись незвичними назвами вулиць. Їх тут лише чотири: Цісарська, Козацька, Грецьких філософів та Гі де Мопасана. Про цікаві топоніми написав на своїй сторінці у фейсбуці Богдан Сторощук, який народився неподалік. 

О часи! О звичаї! (в захоплено-патетичному розумінні!) Ретельно вивчав карту у пошуках нових цікавих локації та місць розміщення для майбутніх екскурсій (трохи грішу таким незвичайним хоббі) і в своєму рідному колишньому Заліщицькому районі чисто випадково натрапив на віддалене від траси село (із сусіднього з ним села Шершенівка походять батьки моєї прабабусі) з такими вкрай екстравагантними назвами вулиць, яких всього є чотири (десь 300-400 мешканців: Цісарська, Козацька, Грецьких філософів, Гі де Мопасана), — написав він.

Чоловік вважає, що такі топоніми добре описують усю повноту світогляду місцевих.

Я зрозумів, що коли раніше я, будучи родом з віддаленого від траси села, вважав себе добрим знавцем сільського життя та його звичаїв, то сильно помилявся. І тут я боляче відчув, що таке незворотні втрати: я не був на тому засіданні тієї місцевої ради і ніколи не зможу поспостерігати атмосферу засідання сільради, на якій призначаються назви вулиць Грецьких філософів та Гі де Мопасана, — зазначив автор допису.

Фото з допису Богдана Сторощука у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео