No Frost чи краплинна система розморожування холодильника?

Новини компаній

Кожен мріє про сучасну та ергономічну кухню, яка зможе задовольнити всі побажання. Це стосується не лише меблів та дизайну, але й сучасної побутової техніки. Саме вона спроможна пришвидшити процес приготування їжі, значно спростивши його.

Вибір холодильника за кількістю камер

Одним з незамінних приладів на кухні, варто вважати холодильник, який дозволяє довше зберегти свіжість продуктів. 

Різновиди холодильників за кількістю камер:

  • Однокамерні пристрої відрізняються невисокою вартістю і мають лише одні дверцята. Всередині вмонтована невеличка морозильна камера, яку можна назвати відсіком. Щоб такі пристрої добре функціонували, їх потрібно регулярно розморожувати.
  • Двокамерні моделі - це звична для всіх техніка, яка є на кухні кожної господині. Проте не дивлячись на кількість камер, такі холодильники суттєво відрізняються об'ємом та особливостями морозильного відділу. Якщо камери доповнені двома дверцятами, температура у морозильній камері зберігається значно довше.
  • Трикамерні прилади з'явилися зовсім нещодавно. Їх головною перевагою варто вважати наявність спеціальної зони з окремою температурою для зберігання продуктів.

Обираючи холодильник, звертають увагу не лише на кількість камер, але й на технічні характеристики приладу. Серед них варто зазначити розміри, об'єм, кількість холодильних камер, а також особливості системи розморожування.

Важливі параметри під час вибору холодильника

Більш детально варто зупинитися на останньому з параметрів. Найпростішими у використанні та найдешевшими варто вважати холодильники з ручним способом розморожування. Основний недолік в тому, що це потрібно робити досить часто, щоб подовжити строк служби пристрою. Як тільки прилад буде вимкненим з розетки, компресор зупиняється, крижана брила починає перетворюватися на воду.

Холодильники з системою no frost коштують значно дорожче, проте цю систему можна вважати більш ефективною. На стінках не утворюється крижаних брил, а також інею. В таких пристроях холодне повітря рівномірно розповсюджується всередині об'єму камери. Цього вдається досягти завдяки використанню спеціального вентилятора.

Крім вище зазначених параметрів є ще декілька важливих функцій, на які варто звертати увагу, обираючи холодильник. Перш за все це збереження холоду. Він означає, скільки холодильник зможе зберігати низьку температуру після вимкнення електроенергії. Щоб запобігти утворенню плісняви на стінках, варто звернути увагу на холодильники з антибактеріальним покриттям. В них використовуються іони срібла, які відрізняються бактерицидним ефектом. Якщо ви полюбляєте готувати влітку холодні напої, зверніть увагу на генератор льоду. Власникам великих песиків, а також батькам маленьких бешкетників, варто звернути увагу на холодильники з захистом від дітей, що дозволяють заблокувати дверцята.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео