Віра Олександрович

Нова мода: жителі Тернопільщини один на одного «капають» у податкову

prypynyty-plitky

Дописувачі, які звертаються нині у ГУ ДФС Тернопільщини, переважно інформують фіскалів про ухилення інших громадян від сплати податків.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом січня-квітня 2018 року до органів ДФС у Тернопільській області надійшло 38 письмових звернень, у тому числі - 2 колективних, серед яких 38 заяв, - кажуть у податковій. – Це - на 23 звернення менше, ніж за аналогічний період 2017 року. Тоді було 61. Причому скарги від громадян наразі не надходили.

Серед отриманих цього року письмових звернень до ГУ ДФС в області надійшло 18 (47,4 %), до Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції (ОДПІ) – 11 (28,9 %), на Тернопільську митницю ДФС – 7 (18,4 %), до Чортківської ОДПІ – 2 (5,3 %).

Усі письмові звернення розглянули у встановлений законом термін, - запевняють у податковій. - Фактів розгляду звернень, виконаних із порушенням законодавчо встановленого терміну, не встановили.

За результатами розгляду 38-ми письмових звернень фахівці територіальних органів ДФС Тернопільської області надали роз’яснення щодо 3-х (7,9 %), адже 13 звернень не підлягали розгляду (34,2 %). Ще 19 звернень вирішили позитивно (50 %), а 3 - надіслали за належністю (7,9 %).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео