Новітні технології в приватних медичних лабораторіях

На правах реклами

Методи лабораторного обстеження досягли високого рівня розвитку, тому здача аналізів — обов'язковий етап діагностики хвороб і планових перевірок стану здоров'я. Багато українців користуються послугами приватних установ, де можна пройти всі необхідні дослідження швидко, у зручний час та за доступною ціною. Великий попит має мережа лабораторій ГЕМО МЕДИКА, яка пропонує пацієнтам найширший спектр послуг та гарантує достовірність отриманих результатів. Щоб зробити обстеження ще більш точним та інформативним, медлабораторії регулярно впроваджують новітні технології та автоматизують процеси роботи.

0i8UPtZBO0c27z7oTdcUfHnpGUyTLYHaPHRP1pShW41cPyZOYSnwkEeeWpU31yh03YzAIf1hz4hSi6Qs3AkcdbxgkLE6hdXPc9gCYfbwvIkgcSEzCJ1aEabaDFZ1n9VS5XsZxfKlI0bgk2UXDaCSH4I

Секвенування нового покоління (NGS)

Визначення генетичних мутацій за допомогою спеціальних аналізів — метод, що активно використовується в останні десятиріччя та дозволяє виявляти вроджені хвороби. Раніше для детальної діагностики певних фрагментів людського геному було потрібно багато часу, але у сучасних лабораторіях використовується надшвидкий та точний метод секвенування NGS.

На новітніх аналізаторах відбувається одночасне вивчення тисяч різних фрагментів ДНК, тому всього за 1 день можна отримати повну інформацію про геном пацієнта. Інноваційний аналіз використовується для діагностики ембріонів у програмах ЕКЗ, визначення моногенних та полігенних хвороб, поглибленого обстеження пацієнтів з онкопатологією.

Мас-спектрометрія

Мас-спектрометрія — сучасний метод дослідження, за допомогою якого можна визначити молекулярну масу хімічних речовин у зразках біоматеріалу. Вона вирізняється високою швидкістю проведення та достовірністю отриманих даних. Аналіз дозволяє ідентифікувати конкретні сполуки: гормони, вітаміни, мікроелементи, амінокислоти, продукти метаболізму тощо.

_yEIa9HT5Qhn3UgjlLwVdcVztRZr8_DM-BUZVfydquWHOHVIcJFSI0s8VKkKmzO0pu4Swm-RSA0y9CrpyKt3-48lvbVtwdjkFBzP5BTp62RGbOFspSOGM1bHGjKrSKUSbEFg4S4umpFChHdoLcQrl1A

Визначення наявності та концентрації різноманітних речовин необхідне для підтвердження діагнозу та використовується у всіх напрямках медицини. Цікавим і перспективним методом є мас-спектрометрія мікробіома. Вона дозволяє обстежити мікрофлору середовищ організму за допомогою специфічних компонентів, що входять до складу клітинних оболонок бактерій або виробляються патогенами у процесі життєдіяльності.

Автоматизація та цифрові рішення

Новітнє лабораторне обладнання зменшує вплив людського фактора та значно пришвидшує виконання послуг, адже у спеціальних аналізаторах одночасно перевіряють багато зразків біоматеріалу. Регулярні контрольні перевірки якості роботи приладів гарантують достовірність результатів. Саме за таким принципом працює сучасна медлабораторія https://hemomedika.com.ua/, що забезпечує швидке та точне виконання аналізів будь-якої складності.

Крім нового обладнання, у медлабораторіях впроваджуються комп'ютерні технології та спеціальні програми. Вони дозволяють ідентифікувати та вносити в базу даних необхідну інформацію, формувати та надсилати пацієнтам результати, робити звіти та контролювати функціонування лабораторії. Ці програми мають високий ступінь захисту для безперебійної роботи та збереження конфіденційності даних.

UWMC9Q76iMvHt1DkMmCC0mDsbhHpe87b1U4Oq3FqCaC4BNqso2qbo81rTKweW8TnbiYl3-Zl-B2eTSv3k9KjbA19phtPbzsNiAeTYP-Migmh386dg1J2WklHbDlE00O4FwCLirTgsiYmsS-QNiUDzBM

Виклики та перспективи розвитку у сфері діагностики захворювань

Медицина безперервно розвивається: вчені та лікарі відкривають нові хвороби, удосконалюють методи лікування вже відомих захворювань, уточнюють причини та механізми появи складних патологій. Роль лабораторної діагностики у майбутньому лише зростатиме, адже клітинні, молекулярні та генетичні основи захворювань зараз знаходяться у фокусі уваги медичної спільноти. Щоб відповідати сучасним вимогам та задачам, лабораторіям треба постійно оновлювати своє обладнання, проводити навчання для співробітників і запроваджувати нові цифрові рішення.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео